Een toekomst met een drastische elektriciteitsrekening is misschien niet zo rooskleurig nadat president Trump deze week een vierjarig tarief op geïmporteerde zonnepanelen heeft opgelegd. Geïmporteerde zonnepanelen worden het eerste jaar onderworpen aan een 30% -tarief, met een glijdende schaal tot 25% in het tweede jaar, 20% in het derde jaar en 15% in het vierde jaar. De beslissing maakt deel uit van het handelsbeleid van de regering “America First”. Het belang van energie vergelijken is dus steeds groter aan het worden.

Hogere Tarieven Om Zonnepanelen Te Laten Installeren

De tarieven betekenen hogere prijzen voor Amerikanen die van plan zijn om zonnepanelen te installeren, zeggen experts. “De kosten van geïmporteerde panelen zullen met 30% stijgen, waardoor zonne-energie duurder wordt voor huiseigenaren, grote bedrijven en gemeenschappen, alle gebieden die de afgelopen jaren snel zijn gegroeid”, aldus een woordvoerder van de Solar Energy Industries Association. “Gezien het competitieve karakter van elektriciteit, is het mogelijk dat sommige grootschalige projecten worden geannuleerd en sommige dakenmarkten minder concurrerend zullen zijn.”

Ruwe Schatting Van Zonne Energie Experts Over Tarieven

Sommige zonne-energie-experts schatten dat het tarief ruwweg zou oplopen tot 21 cent per watt voor een installatie van 5.000 watt, waarbij tussen de $ 750 en $ 1.000 aan de installatiekosten wordt toegevoegd. “Dit tarief zal de goedkoopste zonnepanelen het minst beïnvloeden, omdat ze al het laagste geprijsd zijn”, schreef John Fitzgerald Weaver op Electrek.com. “Zo zullen installatiegroepen op utility-schaal – die panelen kopen met 35 cent per watt – de minste gevolgen hebben: een prijsverhoging van het project van ongeveer 10 tot 11 cent per watt. Geen vreselijk aantal voor de grote spelers. ‘

Met Zonnepanelen Tot Duizenden Euro’s Per Jaar Besparen?

Zonnepanelen kunnen huiseigenaren duizenden euro’s per jaar besparen, afhankelijk van hoeveel elektriciteit er wordt opgewekt en welk percentage elektriciteitsbehoeften ze halen, maar ze zijn duur om te installeren. Vóór het 30% -tarief op geïmporteerde panelen zou een systeem een ​​gemiddeld huis in New York $ 13.650 kosten, volgens een voorbeeld van het pre-tarief door EnergySage, een bedrijf in zonnepanelen. Maar dat zonnepaneelsysteem zou de komende 20 jaar meer dan $ 28.000 kunnen besparen, ervan uitgaande dat ze de zonnepanelen bezitten in plaats van ze te leasen.

Spread the love